Na úvodní stránku






Pražský metropolitan – předvolební agitka ODS

Pražský metropolitan nápadně připomíná svým obsahem třeba časopis Tučňák, který je časopisem pro Prahu 4. V úvodním čísle jsou kontakty na všechny městské části. Trochu mě zde zarazilo, jak je zdůrazňována politická příslušnost všech starostů, kteří jsou včichni z ODS. Samá chvála, že by Praha neměla žádné neúspěchy a problémy?

Poměrně dost mě pobavil článek Když je město dobrý hospodář, který je rozhovorem s primátorem hl. m. Prahy Pavlem Bémem. Opravdu je hospodárné zvát radní na zasedání pomocí taxíků? Je Opencard opravdu medializovaná pseudokauza?

Doplňkem je program televize a křížovka jejíž tajenka Co bychom si říkali, jdyby v květnových volbách vyhrála levice, není určitě nestranická.

V druhém čísle je už agitace ODS silnější, že ji nelze přehlédnout. Hned druhá stránka se hemží sedmi velkými nápisy ODS. Z tohoto čísla již je patrno, že nejde o oficiální tiskovinu Magistrátu hl. m. Prahy, ale o stranický časopis ODS.

Napadlo mě, jestli tento časopis nevychází z peněz radnice. Tak jsem se podíval do tiráže, kdo jej vlastně vydává. Je tam uveden Press Media Group a.s. se sídlem v Jindřišské 17 v Praze 1. Protože mi to nic neříká, začal jsem vyhledávat na Internetu, kde jsem narazil na zajímavý článek v blogu Daniela Adama Balouška. I jeho napadlo pátrat po tom, kdo je vydavatelem tohoto časopisu. Zjistil, že uvedený vydavatel neexistuje a licence k vydávání časopisu od ministerstva kultury je na zcela jinou firmu. I pana Balouška napadlo, kdo vydávání financuje? Že by pražská ODS? A nebo tak dobře hospodařící Magistrát hl. m. Prahy z našich daní?

Já byl při hledání této firmy v obchodním rejstříku spěšnější a našel jsem ji. Zajímavé je, že její předmět činnosti je:
- pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor s poskytováním pouze základních služeb zajišťujících řádný provoz nemovitostí, bytů a nebytových prostor
- výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.

Ani slovo o nějaké vydavatelské činnosti.

[1]


Číslo 13 je erupcí zoufalství

07.10.10 20.55

Slůňa

Odpovědět
Všem doporučuji ke studiu číslo 13 Pražského metropolitanu. Výkřiky Jsme pro Kaplického blob nebo rozhovor s Milanem Richterem nadepsaný Ušetřil jsem Praze stamiliony jsou prostě natolik úžasné, že by se za ně nemuseli stydět ani novináři píšící pro Kim-čong-Ila.

[1]



Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024