Na úvodní stránku






Vana, která zřejmě není na koupání

Fuček Miloslav

2008-09-24

Zboží

Přečteno: 6305

Komentářů: 0


Tak nám vyměnili stoupačky, dali nové vany a umyvadla a obložili a vykachlíkovali koupelny. Je to pěkné, ale problém je, že v té vaně se nedá koupat.


Vana, kterou vyrábějí v Myjavě, snad není určena ke koupání. Přestože je dlouhá stejně jako původní stará litinová vana 160 cm, zdánlivě vypadá, že je i stejně široká, na koupání by se do ní vešlo snad jenom malé dítě, tak maximálně do osmi let. Když jsem si změřil spodník konec odtokového otvoru od dna vany, není to ani 25 cm. Takže i když si do vany úplně lehnu, za cenu, že mám nohy úplně venku, jen stěží dostanu pod hladinu břicho.

Na první pohled vás napadne, že to bude v pohodě, protože vana má jako odtokový otvor stejný otvor jako dole a popkud je vana vypuštěná, strká se zátka tam. To je praktické, protože se nikde nepovaluje. Háček je ale v tom, že sehnat druhou zátku, je problém. Sifon k této vaně včetně zátky je totiž nenormalizovaný. Takže nikde v obchodě tento rozměr zátky neseženete. Podle normy by měla být o asi 2 mm menší. Tím pádem takovouto zátkou vanu nezazátkujete.

Pokud by se podařilo zátku sehnat, šla by vana po napuštění zazátkovat a po vlezení do ní, by byla voda těsně pod její okroj. Tím by se hladina vody zvedla asi o 7 cm, což už aspoň (sice ne příliš pohodlné) nějaké koupání dospělého člověka umožňuje.

Výrobce zjevně vychází, že se nikdo dospělý ve vaně koupat nebude. Proč ale potom mít vanu, když v tom případě stačí sprchový kout, do kterého se pohodlněji vstupuje a který navíc zabírá v koupelně méně místa? Nad tím se asi výrobce této vany nevany nezamyslel. Odpověď mě nepadá jediná. Vana je o dost dražší než sprchový kout a výrobce tedy vydělá více peněz. A o tom to přece dnes jde. Dnes se kouká pouze na zisk výrobce a projdejce, nikoli na spokojenost zákazníka. Ta je bohužel zcela vedlejší. Zákazník má pouze platit a ne být spokojený.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024