Na úvodní stránku






Patří Čunek to Topolánkovy vlády?

Fuček Miloslav

2008-03-03

Politika

Přečteno: 3077

Komentářů: 0


Události kolem Čunka nabírají na obrátkách a nejspíše se blíží jeho znovujemenování do vlády. Vysvětlil opravdu věrohodně své majetkové poměry a očistil se před veřejností?


Podle průzkumů je Čunek stále pro většinů občanů naší země nevěruhodný. Není se ani co divit, při průběhu vyšetřování, kdy byl odvolán původní státní zástupce a následně druhý, kterému byl případ předán, po pár dnech stíhání zastavil. Nabízí se zde domněnka, zda to nebylo na příkaz strany a vlády. A domněnka je vzápětí potvrzena, když vyšlo najevo, že jeden ze soudců řekl, že tady jde o vládu a tak musí jít nezávislost soudu stranou, protože jinak by mohla padnout vláda ODS a její koalice.

Standardy této vlády ukázala i volba prezidenta. Jenom díky zachycené schůzce Klausova kancléře s lobistou Šloufem, se rozhodly všechy strany s výjimkou ODS, pro veřejnou volbu. A jenom díky veřejné volbě, jsme se dozvěděli, že se hlasy pro prezidenta Klause kupují. Prostě za peníze se dnes dá koupit všechno.

Ještě před časem bych řekl, že Čunek do Topolánkovy vlády nepatří. Nyní se ale zamýšlím nad tím, proč by tam vlastně nepatřil? Dělá snad něco jiného, než ostatní členové vlády z ODS, kteří lobují za nejrůznější věci, které pomohou upěvnit moc ODS, s peněženkou v ruce. Všechno se dá koupit, i moc. Pokud by tedy otázka zněla, zda Čunek patří do jakékoli jiné vlády, žekl bych, že ne. Do té Topolánkovy ale naopak říkám ano, protože je staré známé přísloví, „Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá“.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024