Na úvodní stránku






Jak poznáte profesionála?

Fuček Miloslav

2007-06-13

Internet

Přečteno: 3452

Komentářů: 0


Nedá mi to, abych se znova po necelém roce nevrátil k neprofesionálním praktikám tzv. profesionálního Hostingu zdarma.


Dnes zmíním dvě neprofesionální události, které tento hosting musí kompenzovat tím, že o sobě píše, že je profesionální, což by psát nemusl, pokud by opravdu profesionální byl. Pak by si totiž profesionality všimli sami zákazníci.

Při nedávné změně konfigurace, kdy přidal na své servery PHP5 s možností volby, z pro mě zcela nepochopitelného důvodu, umístil do všech root adresářů hostingů soubory index.php3 cartier replica s informací, že daná doména je hostována u nich. Protože však mají v nastavení jako primární soubor index.php3, zmizely v tu chvíli všechny u nich hostované prezentace a byly nahrazeny touto jejich reklamní hláškou. Část uživatelů byla na tuto skutečnost upozorněna emailem, část ne. Mě např. žádný email s touto informací nepřišel a protože s ohledem na mizernou kvalitu totoho hostingu zde mám už spíše druhořadé servery, u kterých mi tolik nevadí denní či vícedenní výpadek, tak ani tyto své servery nenavštěvuji denně, a zjistil jsem to až po několika dnech. Přesněji řečeno po té, co se mě dotázal emailem kamarád, který zde také hostuje.

O neprofesionalitě Hostingu zdarma svědčí i styl informace, kterou rozesílal. Proč napsat každému srozumitelný email, když ho lze formulovat tak, aby mu zhruba 80% uživatelů nerozumělo? Proč dělat něco jednoduše, když to jde dělat složitě? Patrně páni z Hosting zdarma očekávali příjmy za telefonáty na jejich hot line teelfonní linku s tarifem erotických linek od lidí, kteří nejsou v oboru webhostingu profesionály a pouze si spravují prezentaci, kterou jim někdo externě vytvořil na zakázku. Jak přeložit „vznešený“ text:
Vážení klienti,
#
# z důvodu přípravy spuštění volitelného PHP verze 4 nebo 5 dnes došlo k úpravě
# nastavení serveru které v souborech .htaccess rozlišuje verzi php, proto místo
# php_value a php_flag nově používejte php4_value a php4_flag. Nastavování
# vlastností PHP5 bude obdobné, tedy php5_value a php5_flag. Dále pokud se
# odkazujete na mime-type interpretru php, je jeho název obdobně změněn na
# application/x-httpd-php4. Veškerá nastavení v již existujících souborech
# .htaccess byla automaticky aktualizována.

#
# Hosting zdarma s.r.o.

K vyřešení problému stačilo smazat soubor index.php3 a všechny mé prezentace zase fungovaly. Abych řekl pravdu, přišel jsem na to náhodou a z této přemoudřelé zprávy, by mě to nenapadlo. Nejspíš proto, že mám zkušenosti i s jinými hostingy a na nich by se něco podobného nestalo.Asi proto, že o sobě neříkají že jsou profesionální, ale prostě profesionální opravdu jsou.

Do Ginesovy knihy neschopných hostingů by asi patřila druhá perlička. Před 10 měsíci jsme změnili hosting u domény kamaradi.org a přešli z Hostingzdarma na Český Hosting. Teď mi chodí z Hostingzarma upomínky na prodloužení domény, která mimichodem expiruje až v druhé půlce roku 2008. Dnes přišla poslední upomínka s tím, že jinak bude prezentace, která u nich už 10 měsíců není, smazána. To se opravdu může stát jenom „profesionálnímu“ Hostingu zdarma.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024