Na úvodní stránku






Na návštěvnících jim vůbec nezáleží

Fuček Miloslav

2005-08-26

Služby

Přečteno: 3447

Komentářů: 0


Smutnou vizitkou našich služeb turistům je obsluha na Petříně, konkrétně zrcadlového bludiště a rozhledny. Zákazníci jejich služeb jsou u nich až na úplně posledním místě.


Tak jsme se vypravili ve čtvrtek s dětmi z příměstského internetového tábora na Petřín. Konečně byla po deštivých třech dnech jakási záruka, že nás na rozhledně nezastihne bouřka. Bohužel jsme ale ani rozhlednu ani zrcadlové bludiště neviděli. Přesněji řečeno viděli, ale pouze zvenku.

Na Petříně byla odstávka vody, která jak jsme odposlechli po cestě lanovkou, byla vodárnami řádně předem ohlášena. Přesto jsme se o tom, že je bludiště zavřeno, dozvěděli až deset minut před desátou, kdy mělo být otevřeno. Oficiální ceduli, že je zavřeno a proč, jsme našli pouze na rozhledně.

Návštěvníků Petřína, kteří se zklamaně vraceli, bylo dost. Někteří z nich byli až z Moravy. Důvodem, proč bylo zavřeno bylo, že netekla voda. To byl zřejmě nepřekonatelný problém, o kterém ale ani nešlo informovat veřejnost. Nešlo to ani vyvěsit dole na lanovku, aby návštěvníci zbytečně nejezdili nahoru.

Zajímavé srovnání je, že zaměstnancům dopravního podniku, kteří obsluhovali lanovku, která jezdila dále, netekoucí voda nevadila. Při tom také potřebují chodit na WC a to po sobě spláchnout. Patrně si napustili vodu do kýble, kterou pak splachovali. WC pro veřejnost bylo logicky zavřené.

Na rozhledně a v bludišti buď nemají kýble a nebo se jim prostě nechtělo tag heuer replica s namáhat s natáčením vody, když si mohou místo toho udělat den placeného volna. Netekoucí voda je přece „dobrá“ výmluva na překážku v práci. A na návštěvnících přece nezáleží. O ty obsluze přece nejde. Hlavní je, že obsluha dostane každý měsíc svůj plat.

Opravdu je zarážející, když ve vrcholící sezóně, kdy na Petřín míří řada návštěvníků, včetně zahraničních turistů, je prostě bez jakéhokoli upozornění předem zavřeno. Ušlé tržby obsluhu „nepálí“, jejich platy to neohrozí a jestli bude dost peněz na provoz či údržbu není přece jejich problém.

A tak se nakonec děti z příměstského tábora museli zabavit pouze na bludišti namalovaném na asfaltu v petřínském parku.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024