Na úvodní stránku






Není dítě jako dítě

Fabián Václav

2005-08-03

Společnost

Přečteno: 3578

Komentářů: 0


Vlastností dětí je, že s oblibou používají slova, jejichž význam neznají. Pokud to dělají i dospělí, je to ovšem smutné.


O zákroku proti technoparty, kde se opět sešli mezi obyčejnými vyznavači tvrdé hudby i lidé, vyvolávající konflikty, kteří se potřebují vyřádit pod vlivem drog, protože nemají žádný jiný smysl života, toho bylo řečeno již dost. Je jen smutné, kolik lidí sek tomuto přidává při demonstracích a jaká je mentální úroveň pořadatelů.


Na jednom z letáků se objevil pojem „morální pedofilové“. Pojem, který je už a svým spojením zcela nesmyslný. Autor zcela evidentně neví význam slova pedofil a je smutné, že jej tedy používá. I když se sám omlouvá tím, že se označuje za dítě a malé děti s oblibou používají slova, které jim znějí zajímavě, ale o jejich významu nemají ani ponětí. S časem, jak mentálně vyspívají, toto dělat přestávají, zpravidla v 1. až 2. třídě základní školy. Je tedy smutné, že demonstrace proti zásahu na technoparty vedou lidé s takto malou mentální vyspělostí.

Slovo pedofil je, jak známo spojeno se sexuální orientací. Více to asi nemá cenu rozebírat, i když všeobecné povědomí o významu tohoto slova, je v dnešní společnosti malé. Je to bohužel vlivem médií, protože ani novináři význam tohoto slova pořádně neznají. Přesto se o něm na Internetu dají najít poměrně podrobné informace.

Spojení sexu s morálkou mi připadá v dnešní době hodně kulhající. Většina lidí totiž favorizuje sex před morálkou, prvořadé jsou pro ně sexuální požitky a morálka je až na hodně nižším místě. Tím nechci razit názor ortodoxních katolíků, kteří říkají, že by se sex měl provozovat pouze za účelem plození dětí. Přesto ale trvám na tom, že sexu by měl předcházet citový vztah a že mít sex pouze za peníze či pro požitek s úplně cizím člověkem, je nemorální. Bohužel, dnešní společnost to tak necítí a zaměňuje slova sex a milování. Sex tedey neprochází přes lásku, ale naopak láska přes sex a oba tyto pojmy v dnešní společnosti splývají. Vzniká tak nový pojem komerční láska, nebo-li láska pro peníze. To je ovšem velmi smutná vizitka této společnosti.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024