Na úvodní stránku






FTP si s Windows XP evidentně nerozumí

Fuček Miloslav

2005-07-21

Microsoft

Přečteno: 3839

Komentářů: 0


Protože tvořím internetové stránky, pracuji dost často s FTP. To jsem si ovšem asi neměl pořídit Windows XP.


Poslední bilance mojí práce s AceFTP pod Windows XP je děsivá. Ve více než polovině případů Windows XP totálně po spuštění FTP zatuhnou a je třeba je natvrdo zrestarovat, protože nereagují vůbec na nic. Pokud čekám hodně dlouho, objeví se oblíbené hlášky Microsoftu „FTP neodpovídá“ či „Ukončit program neodpovídá“ ne jiná hláška typu „XYZ neodpovídá“.

Smutné jsou i odezvy Windows XP, které někdy přesahují i minutu. Je myslím celkem logické, pokud uživatel, neotevře-li se mu internetový prohlížeč do minuty, na něj poklepe znova. K jeho úžasu se mu potom najednou otevře několikrát. A bohužel, systém několikanásobného poklepání, je výrazně rychlejší. Kliknu-li na prohlížeč hned šestkrát, otevře se sice třikrát, ale za výrazně kratší dobu, než kdybych vyčkával na zpomalené reakce Windows. A nadbytečná okna jde zavřít celkem rychle. Bohužel mi to však připadá, jako způsob poněkud dementní. Ale na dementním program prostě zřejmě jsou dementní postupy nutné.

U FTP, pokud mají Windows XP „svůj den“ je problém umocněn tím, že někdy je třeba Windows restartovat několikrát po sobě, než se FTP podaří zpustit. Někdy náhodně se otevře FTP bez problémů, ale to tvoří tak zhruba 30%.

Jakou časovou ztrátu mi tato nestabilita přináší, si asi dovede programátor představit. Znamená to totiž po každém restartu vždy otvírat několik oken - minimálně program na tvorbu stránek a MySQL.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024