Na úvodní stránku






Microsoft mě asi vrátí k tužce a papíru

Fuček Miloslav

2005-07-17

Microsoft

Přečteno: 3463

Komentářů: 0


Přestože o mizerných kvalitách Wordu toho bylo řečeno již dost, nedávný zážitek s ním mě opět inspiroval a nedá mi to, abych se o něj s vámi nepodělil.


Je opravdu baž s podivem, jak může Microsoft prodávat své produkty, které spolu tak „skvěle“ spolupracují. Zatímco na Windows 98 byl Word ještě jakž takž stabilní, na Windows XP, je to věc opravdu unikátní.

Opravdu facinující hláška je „Uložit jako neodpovídá“, která je velice četná. Nikdy nemám jistotu, když si založím nový soubor, zda se mě jej podaří uložit. Proto zásadně vždy ukládám soubor hned po založení, abych pak nepřišel o již napsaný článek.

V jednom případě mi to už nedalo a vzal jsem do ruky stopky a změřil jsem konkrétné časy. Kliknul jsem na Uložit jako a po té na šuplíkový disk, kam jsem chtěl soubor uložit. Jeho adresáře se mi zobrazily zhruba po minutovém čekání. Dále jsem klikl na adresář Internet a teď jsem na podadresáře čekal minutu a čtvrt. Na otevření dalšího adresáře jsem si musel počkat minutu a dvacet sekund.

I v jiných případech má ale Word běžně odezvy kolem deseti sekund, replicas de relojes españa ať kliknu kamkoli. A doslova mě odrovnalo, když jsme potřeboval přepnout z české na anglickou klávesnici a ono to prostě nešlo. Ani dvouhmatem kláves Alt + Shift ani myší přes ikonku. Takže nezbylo, než vše uložit, pozavírat programy a restartovat počítač, abych pak čekal zhruba 4 minuty než opět naběhnou Windows (myslím plnohodnotně, tedy i s ochranným programem Norton Internet Security, které Windows ve své logice spouští až jako úplně poslední), znova otevřel Word, přepnul na anglickou klávesnici a zapsal požadovaný znak.

Pokud se popisované zdržení způsobené nestabilitou produktů Microsoftu načítají za celý den, tvoří to jednu až dvě hodiny, což pro mě opravdu není zanedbatelný čas.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024