Na úvodní stránku






Nekvalitní akumulátory Olympusu

Fuček Miloslav

2005-06-29

Zboží

Přečteno: 3558

Komentářů: 0


Bohužel už několikrát mě zklamala kvalita akumulátorů Olympusu k digitálnímu foťáku. Je to o to větší škoda, že fotoaparáty Olympus jsou vysoce kvalitní.


Používám dva digitální fotoaparáty Olympus, s jejichž kvalitou jsem spokojen. Problémem ale je, že jsou napájeny pouze z akumulátorů Olympusu, tudíž do těchto fotoaparátů nelze použít ani obyčejné baterie.

Je-li tento akumulátor nabit prakticky těsně před použitím (řádově v jednotkách hodin), poměrně vydrží, řekněme průměrně na 50 až 100 fotografií. Zde záleží na ostatních okolnostech, zda byl použit blesk, jak často byl používán zoom.

Je-li však tento akumulátor dobit několik dní před nabitím, jeho kapacita velmi výrazně klesá. Byl-li např. dobit zhruba měsíc před použitím, vydrží taky třeba jenom na 30 fotografií, jako se mě to stalo tuto neděli.

Možná by prospělo věci, když Olympus neumí sám vyrobit kvalitní akumulátory (nikdo neumí všechno), kdyby je zadal jiné firmě, protože dodávat k tak kvalitním fotoaparátům tak nekvalitná akumulátory, je opravdu škoda. Zejména, když není jiná alternativa použití.

Vzhledem k tomu, že mám tyto akumulátory celkem tři a tuto vlastnost mají všechny, vylučuji možnost, že bych měl prostě smůlu a akumulátor, který bych měl, byl prostě náhodou špatný.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024