Na úvodní stránku






Microsoft versus SPAMy

Fuček Miloslav

2005-04-01

Microsoft

Přečteno: 3623

Komentářů: 0


Dost lidí si naivně myslí, že Microsoft chce potlačit či zlikvidovat SPAMy. Řečičky Microsoftu a skutečnost se bohužel výrazně liší.


Microsoft chce na problému SPAMů vydělat, nikoli je zlikvidovat či omezit.

K doložení této skutečnosti stačí znát Microsoft Outlok, který je součástí Windows. Ten umí nejrůznější třízení podle odesílatele či příjemce do různých adresářů. Neumí však třídit podle textových řetězců v předmětu ani v tělu emailu a to i přesto, že se tak tváří.

Pracovníci Microsoftu moc dobře vědí, že budování Spamlistu je neúčinné, protože většina spamařů posílá emaily z neexistujících náhodně vygenerovaných adres. Proto spamlist v Outloku funguje, ale pro jistotu se vám čas od času vymaže.Ostatně o něj přijdete vždy, když musíte přeinstaliovat Windows, což je při jejich nestabilitě cyklicky se opakující záležitost. Spamlist totiž samozřejmě zálohovat nejde. Proč asi? Při tom adresáře či účty zálohovat můžete, úložiště také.

To, že nefunguje filtrování podle řetězců znemožňuje při použití Outloku filtrovat spamy i v případě, že používáte email, který to umí. Můj email na Anowebu dá na začátek předmětu nevyžádané pošty [SPAM]. Norton Antispam to řeší podobně, jenže jeho pravidlo pro zprávu, která má tyto emaily dávat do zvláštní složky, někdy funguje a někdy ne.

To jsou myslím dost pádné argumenty, které Microsoft usvědčují. Jejich návrhem je, aby se za emaily platilo, protože pak pro něj nebude probléme, aby měl z těchto plateb provizi. Na vymícení spamů ale nemá zájem, protože nejméně 25% z nich posílají dealeři jeho produktů. Microsoft se k nim samozřejmě nehlásí, ale mají jeho tajnou tichou podporu. Proto vám Outlok Express nikdy neumožní se spamů účinně zbavit.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024