Na úvodní stránku






Proč nemám rád Windows

Fuček Miloslav

2005-03-31

Microsoft

Přečteno: 3201

Komentářů: 0


V době, dokud jsem používal DOS jsem měl nad svým počítačem stoprocentní kontrolu a pánem svého počítače jsme byl já. Okamžiků, kdy jsem byl nucen počítač restartovat, bylo tak málo, že by se asi daly spočítat na prstech jedné ruky za celé několikaleté období.


Windows jsem „pustil“ na svůj počítač až v době, kdy jsme potřeboval jít na Internet. Přes DOS by to bylo složité, obzvláště pak z toho důvodu, že firma Microsoft, která získala na trhu monopolní postavení, DOS skoupila a zastavila jeho další vývoj.

Byl jsem zvyklý být na svým počítačem pánem. Od okamžiku, co na něm mám Windows to není pravda a Windows nejsou ochotny přistoupit ani na roli rovnocenného partnertsví. Pokud tendo systém usoudí, že bude něco dělat, zcela ignoruje moje zájmy a odsouvá mě do role pasivního diváka. Při tom mu je jedno, že jsem třeba právě připojen na Intrenet a toto připojení ne zrovna levně platím Českému Telecomu.

Přestože neuznávám restart počítače, Windows mě nutí nejméně jednou děnně používat trojhmat CTRL+ALT+DEL v lepším případěš, v tom horším pak tlačítko RESET, protože tento trojhmat zůstane bez odezvy. Naposled bylo důvodem k zatuhnutí počítače smazání 61 souborů. To se provedlo a počítač byl neovladatelný. Jediné, na co reagoval bylo tlačítko RESET. Domnívám se, že takto by se stabilní systém chovat neměl.

Z výše uvedených důvodů tedy velice vítám šanci na rozdělení firmy Microsoft na dvě, čímž se doufám vytvoří konkurenční prostředí, které povede ke zkvalitnění tohoto operačního systému. K ostatním operačním systémům je totiž problém sehnat kompatibilní software - editory apod. Doufám tedy, že celý soudní proces bude co nejrychleji dokončen a povede opravdu k rozdělení firmy Microsoft, aby se konečně něco na světovém softwarvém trhu změnilo k lepšímu.

Magazín eKamarád 27.6.2000

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024