Na úvodní stránku






Proč je Tlustý zrádcem ODS?

Fuček Miloslav

2008-09-05

Politika

Přečteno: 4111

Komentářů: 0


Tlustý se dopustil hrozného zločinu, když pomohl k odhalení veřejně známého nešvaru, který panuje v ODS. Rebelství by mu asi premier Topolánek odpustil, ale poctivost ne.


     Aféry kolem volby prezidenta Klause naznačily, že v politice ODS a zejména jejích metodách, není něco v pořádku. Prvním impulzem byli přeběhlíci ze strany ČSSD, dalším pak lobování pro Klause, které zachytily kamery v jednom z pražských hotelů a nakonec i vyhrůžky některým volitelům při samotné volbě.

     Tlustý šel zřejmě do politiky s určitými ideály a věřím, že je takových politiků více a to jak v ODS či v ČSSD nebo jiných politických stranách. Proto přistoupil na provokaci, kterou nachystali novináři a nechal se vyfotit s fiktivní milenkou. Jako první se chytl poslanec ODS Jan Morava, který byl přistižen při pokusu o vydírání – nechal sledovat dceru poslankyně Olgy Zubové. Její tajně pořízené snímky chtěl využít k zastrašení poslankyně a donutit ji tak, aby nedělala problémy při hlasování o vládních zákonech. Téměř mafiánské praktiky devětadvacetiletého poslance zachytil na skrytou kameru reportér televize Nova Janek Kroupa ve spolupráci s MF DNES.

     Morava při schůzkách, které se odehrály v průběhu několika měsíců, dokonce naznačoval, že „napojit se na rebelující poslankyni Zubovou“ dostal v ODS jako stranický úkol. Tutéž větu vyslovil i při schůzce s redaktorem MF DNES letos v červnu. Krátce na to, když se od toho ústy premiéra Topolánka ODS distancovala, Morava změnil své výpovědi a posléze tvrdil, že vše dělal proto, aby odhalil, kdo v politice vydírá a podplácí.

     V té době ale už bylo jasné, že Morava se v průběhu několika měsíců se setkával s domnělými detektivy a žádal je o různé kompromitující materiály na poslance. „Je jedno, z jaké části politického spektra budou. Jsou občas věci, pro které se shánějí hlasy, a motivace může být buď pozitivní, nebo negativní,“ říkal tehdy „detektivům“.

     Morava nevěděl, že mluví s lidmi najatými reportérem televize Nova Jankem Kroupou a že jejich schůzky jsou natáčeny.

     Kromě toho se mu podařilo se blíže seznámit s dcerou Olgy Zubové Martinou. Kamery zachytily, jak Morava zadává detektivům zakázku: „Nafoťte mě s dcerou Zubové.“

     Topolánkovi vadí více, že Tlustý spolupracoval s novináři a ti, že k odhalení této kauzy použili tzv. zpravodajské metody, než to, že poslanec ODS Morava vydíral Olgu Zubovou prostřednictvím rodinných příslušníků. Vydírání Zubové Topolánek samozřejmě také odsoudil, protože mu nic jiného nezbylo, když informace o něm vyšla na veřejnost. Z jeho rozčilených slov, které řekl v reakci na tuto informaci novinářům, lze mezi řádky jednoznačně vyčíst, že pokud by tato informace nepronikla na veřejnost, jednání Moravy by mu navadilo. Proč taky, když by přineslo důležitý hlas, který by rozhodl při důležitém hlasování.

     Topolánek ale nijak nekomentoval fakt, se kterým na tajně pořízené nahrávce přišel Morava. Když líčil své plány na sledování dcery Olgy Zubové, poslanec tvrdil, že pracuje na stranickou objednávku. Zubovou měl pouze vystrašit, aby si uvědomila, že je pod dohledem a hlasovala spolu s koalicí.

      Tlustý situaci komentuje slovy: „Neumím si vysvětlit, proč se pan premiér pokouší ze mne udělat organizátora té záležitosti, ačkolí jím nejsem. Účastník startu této záležitosti jsem, iniciátor a hlavní osoba této záležitosti nejsem. Protože si to pan premiér plete, nemohu se ubránit dojmu, že nemá čisté svědomí,“ dodal Tlustý.

     Tlustý vyprovokoval věc, na kterou se chytil poslanec Morava. Díky tomu se na něj zaměřili novináři a sledovali jej a následně odhalili vydírání poslankyně Zubové. Protože kdyby Tlustý neprovokoval, na nic by se nepřišlo, je podle Topolánka jednoznačně hlavním viníkem právě Tlustý. Pokud by se nachytal poslanec z opoziční strany, byl by Topolánek možná Tlustému naopak vděčný, ale nahlas by mu s ohledem na Tlustého postoj rebela, zřejmě neděkoval.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
20.04.2024