Na úvodní stránku






Co dělá profesionální hosting opravdu profesionáln

Fuček Miloslav

2006-10-30

Internet

Přečteno: 3331

Komentářů: 0


Hosting zdarma sice píše na svých stránkách, že je profesionální, ale to je tak asi jediné, čím se jako profesionální tváří. Skutky jsou naopak rize amatérské.


V čem by se měla projevovat profesionalita webhostingu? Určitě ne jenom v tom, že si to někdo napíše na svoje stránky. Protože spravuji poměrně dost stránek a hostujeme u různých poskytovatelů webhostingu, tak mám srovnání.

Profesionalita je ovšem mimo jiné v individuálním přístupu k zákazníkovi, který na Hosting zdarma není. Ani zde nemůžete čekat, že vám někdo poradí nebo pomůže, což se mi na opravdu profesionálních hostinzích už stalo běžně.

Profesionalita například tkví v tom, že pokud někdo mění konfiguraci PHP, že se nespokojí pouze se zmínkou na svém serveru, ale rozešle tuto informaci uživatelům. A ještě větší profesionálové vám dotyčné skripty, kterých se to týká, sami upraví. Pouze na Hosting zdarma si myslí, že zmínka na webu stačí. Nejspíše si už zvykli, že zde lidé hostují druhořadé weby a tak výpadek, když tuto skutečnost zjistí, zřejmě nevadí.

Původně jsem měl na Hosting zdarma hodně webů, protože se ze začátku snažili. A hlavně to ze začátku nevypadalo jako freehosting, i když to freehosting je. Pouze zde máte registrovánu svoji doménu a to u nich, takže je dražší a provoze z ní hradí váš hosting, který je jinde hrazen povinnou reklamou. Nic navíc oproti feehostingu tedy neposkytují. A telefonická popora s tarifem erotických linek, je spíše k smíchu.

Postupem času jsem byl nucen všechny prestižnější weby, u kterých nám vadily delší výpadky, přestěhovat jinam, byť zde za ně zaplatíme víc. Ale fungují. Pokud zde jsou problémy, jsou řešeny hned a opraveny nejdéle do několika hodin, při opravdu velkém a rozsáhlém výpadku. Zpravidla však do několika minut.

Když na Hosting zdarma změnili konfiguraci PHP zjistil jsem to až po několika dnech, kdy jsem se na danou stránku podíval a zjistil že nefunguje. A tak místo progamu plánovaného na nedělní odpoledne, jsem hledal chybu a potom opravoval skripty a nahrazoval příkaz, který prostě najednou v nové konfiguraci zakázali. Představa, že když zde mám stránku, na kterou chodím sám dvakrát týdně, že chodím číst jejich novinky a hlídám, co kde změní, abych to upravil, je dosti naivní. Prostě amatérská. Takže mi připadá, že čím více o sobě někdo píše, že je profesionál, že tím větší je naopak amatér :))))) Alespoň u Hostingzdarma to platí na 100%.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024