Na úvodní stránku






Neumíte-li anglicky, nekupujte v Alzasoftu elektro

Fuček Miloslav

2007-09-03

Služby

Přečteno: 3179

Komentářů: 0


V Alzasoftu jsem většinou nakupoval počítačové komponenty, což bylo bez problémů, protože k nim nepotřebujete žádný návod a případně vám je zapojí do počítače ten, kdo to umí.


Když jsem začal kupovat na Alzasoftu i spotřební elektroniku, nastaly první problémy, protože v této oblasti je tento obchod výrazně slabší, než v prodeji počítačů a jejich komponentů. U prvního DVD rekordéru jsem se setkal s fatálními neznalostmi technické podpory, která mě měla poradit s DVD rekordérem Panasonic, což jsem již před časem popsal zde. Nakonec jako laik jsem si poradil sám, to co školený a za to placený pracovník poradit neuměl.

Druhá velmi špatní zkušenost s nákupem elektroniky z tohoto obchodu je se setup boxem. Kupoval jsme už druhý, který jsem chtěl použít místo prvního, který jsem koupil před časem. Tento druhý má vestavěný i pevný disk a dá se na něj přímo nahrávat. Bohužel krátce po tom, co jsme jej koupil, měl úraz můj táta, takže jsme měl jiné starosti s tím, se o něj starat, protože byldelel několik měsíců u mě, kde jsme se tísnili v jednom pokoji, kde zároveň i pracuju. Z toho důvodu byl tento setup box několik měsíců zabalený v krabici, než jsem pozval svého známého, aby mi ho pomohl nainstalovat.

Setup box se nainstalovat nepodařilo. Nebyl zde navíc česká návod, přestože je to zákonná povinnost úprodejce, ho k výrobku přiložit. Anglicky neumím, můj známý jen velmi málo a tak jsme setup box zprovozňovali spíše intuitivně podle obrázků v anglickém návodu. Vždy ale napsal, že nemůže nic naladit, přesněji řečeno naladěno 0 stanic.

Zavolal jsem tedy opět na onu „skvělou“ technickou podporu Alzasoftu. Tady mi samozřejmě poradit nedokázali, ale slíbili mi, že mi do pár dnů pošlou emailem český návod v elektronické podobě. Když se to nestalo do týdne, tak jse, přes Intenret zadal reklamaci a odnesl setup box k reklamaci.

Reklamace byla vyřízena po několika týdnech s tím, že byla zamítnuta, že setup box funguje. Při přebírání jsme tedy znovu požadoval český návod, který mi byl opět slíben.Ale zapomněl jsme se bohužel zeptat, kdy ho pošlou, jestli to bude ještě za mého života. Od té doby už uplynulo několik týdnů a návod nikde.

Pokud tedy neumíte anglicky a nejste zběhlí v práci s podbnou elektronikou, doporučuji vám, vyhněte se při jejím nákupu této internetové prodejně. Určitě uděláte lépe, když navštívíte nějaký kamenný obchod, kde vám to předvedou. I když to bude třeba o pár korun dtražší, v konečném výsledku vás to vyjde levněji, než mít doma něco, co vám nefunguje, ale co vám nikdo nevymění, protože oficiálně to funguje.

Na závěr ještě poznámka, že jsem setup box zkoušel na dvou různých místech v Praze, kde digitální signál je, protože ten první setup box, který jsem kupoval před tím, tam funguje

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024