Na úvodní stránku






Lednička pro Topolánka

Fuček Miloslav

2005-09-19

Zboží

Přečteno: 3437

Komentářů: 0


Tak tento pojem jsem si vybavil, když jsme zjistil, jak obtížné je s ledničkou značky BEKO manipulovat v malém bytě.


Nedávno jsem si koupil novou ledničku značky BEKO. Zatím ji nemohu hodnotit komplexně, určitě bude lepší než ta stará už jenom díky menší spotřebě a téměř nulové hlučnosti. Ale k dokonalosti ji chybí to, že vyžaduje hodně prostoru, který mi v malém bytě s malou kuchyní chybí.

Když jsme lednici ustavil do rohu místo původní staré, tak jsem zjistil, že nejsem schopen vyndat poličky, abych je rozmístil jak potřebuji. V přepravním stavu byly všechny pohromadě, takže rozmístění bylo nutné. Nezbylo mi tedy, než ledničku znovu z rohu vysunout a dát do polohy, kdy vpravo od ní bylo 55 cm volno, což je minimální vzdálenost nutná k tomu, aby šly dveře otevřít zcela dokořán. Jedině pak jdou totiž poličky vysunout.

V době, kdy přichází do módy malé byty s zákonitě menší kuchyní, mě tato vlastnost ledničky překvapila. Ne každý má tak velký byt jako Mirek Topolánek, který má v bytě se 120 m2 jistě dostatečně velkou kuchyň, aby mohl ledničku umístit tak, aby kolem ní měl dostatk (přes půl metru) místa. V době, kdy se blíží deregulace nájemného, kdy velké byty budou výsadou jenom hodně bohatých lidí, to vidím jako dost podstatný mínus této replicas de relojes españa ledničky. Druhým problémem, který je menší, protože je dočasný, je to, že je nutno po dobu měsíce skladovat i krabici. Je možno ji zlikvidovat až po potvrzení záručního listu. Takže měsíc budu mít v malé předsíni velkou krabici rozměrů ledničky, kterou budu dle potřeby přesouvat či obcházet. Aspoň že je lehčí než ta lednice a že se dá posouvat poměrně snadno. Příjemné to ale stejně není. A ješět štěstí, že jsem kouipil lednici dostatečně brzo před Vánocema, protoež to u mě bude návštěva a to bysme se v míém malém bytě už vůbec nehli. Našětstí v té době už bude krabice zlikvidovaná.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024