Na úvodní stránku






Otázka a odpověď

Fuček Miloslav

2005-03-31

Microsoft

Přečteno: 2992

Komentářů: 0


Na některé otázky je odpověď zcela zřejmá, ne ale všem, protože Microsoft umí velice dokonale mlžit a většina lidí mu na jeho nepravdy skáče.


Mnohdy je kladena lidem, kteří jsou nespokojeni s produkty Microsoftu otázka, proč s nimi pracují. Je to dost dobrá otázka. Odpověď nalezneme v politice Microsoftu, která směřuje k vytváření umělého monopolu. Microsoft jistě má konkurenci např. v Linuxu, ale…

Microsoft pod zástěrkou charity a toho, že chce pomáhat dodává svůj software na místa, která mu zajistí závislost na jeho produktech. Tedy hlavně do škol, protože jak známo, co se v mládí naučíš… Jsou-li mladí lidé od prvopočátku vychováváni na Windows, pak na ničem jiném neumí a jak známo, lidé se jen neradi učí něčemu novému, pokud nemusí.

Já bych se např. na Linuxu naučil velice rád, ale prostě po čtyřicítce se mi už učí novým věcem výrazně hůře. No což, aspoň, protože pracuji na Windows, budu mít nevysychající studnici inspirací o čem psát. Pouze myšlenky plynou tak rychle, že zdaleka nestihnu vše zachytit.

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2008
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024